Nyhetsbrev juni 2024

Publicerad:

Nyhetsbrevet från Höglandets överförmyndarverksamhet kommer ut några gånger per år och tar upp aktuella ämnen som berör dig som ställföreträdare.

Granskning av årsräkningar

Den 15 juni är 61% (581 styck) av årsräkningarna granskade, totalt ska 959 redovisningar granskas. Precis som tidigare år är det stort fokus på granskning under vår och sommar, samtidigt som övrig handläggning fortgår som vanligt.

Överförmyndarnämndens mål är att 95% ska vara granskade till den 30 september 2024.

I år har 25 % lämnat in årsräkningen digitalt via e-tjänsten Provisum Ställföreträdare. Vi är glada för att så många har valt detta sätt att redovisa och hoppas naturligtvis på att fler ska börja använda sig av e-tjänsten.

Instruktionsfilmer i e-tjänsten Provisum Ställföreträdare

Nu hittar ni två instruktionsfilmer om e-tjänsten Provisum Ställföreträdare på vår hemsida under rubriken utbildningar. Filmerna är framtagna av överförmyndarnämnden i Södertälje kommun, men e-tjänstens funktion är densamma hos oss.

Utbildning

Med önskan om en skön sommar!