Utökad tillgänglighet

Publicerad:

Har du frågor kopplade till överförmyndarverksamheten? Under våren 2022 har vi jobbat med tre olika projekt för att öka tillgängligheten för dig. Vi har lanserat vår nya webbsida, infört ett nytt arbetssätt för att besvara e-post och fördjupat vårt samarbete med kontaktcenter för att besvara frågor via telefon.

Webbsida
Vår nya webbsida innehåller mycket information som är till nytta för dig som; är god man, behöver god man eller vill bli god man. Tanken med vår nya webbsida är att öka vår tillgänglighet och göra det enklare för dig att snabbt hitta svar på dina frågor - när det passar dig. Genom att använda sökrutan på vår startsida hittar du enkelt den information du söker. Adressen till webbsidan är: overformyndare.hoglandet.se.

E-post
Det enklaste sättet att komma i kontakt med överförmyndarverksamheten är att skicka e-post med ditt ärende eller din fråga. Du ska alltid använda verksamhetens gemensamma e-postadress, overformyndare@hoglandet.se, när du kontaktar oss. När du skickar e-post till oss kommer du få en automatisk bekräftelse på att din e-post kommit fram och sedan kommer ansvarig handläggare återkoppla till dig (eller någon kollega i händelse av frånvaro). Vi har infört ett nytt arbetssätt för hantering av inkommande e-post och vår ambition är att du ska få en återkoppling på din fråga inom två arbetsdagar. Det är en mycket hög målsättning som siktar mot Vetlanda kommuns mål om en medborgarservice i toppklass. Under införandet av det nya arbetssättet och under semestertider när bemanningen är lägre kan svarstiden dock bli något längre.

Telefon
Under våren har Höglandets överförmyndarverksamhet inlett ett samarbete med kontaktcenter i Vetlanda kommun för en ökad tillgänglighet. Det finns nu möjlighet att ringa om överförmyndarfrågor alla helgfria vardagar mellan klockan 8-16. Det är kontaktcenter som svarar och de är utbildade att svara på enkla och generella frågor som berör vår verksamhet. Kan de inte svara på din fråga lämnas ett meddelande till överförmyndarverksamheten och en handläggare kontaktar dig via e-post eller telefon. För frågor rörande ett specifikt ärende finns handläggare tillgängliga som tidigare vid telefontid: måndag, tisdag och torsdag mellan klockan 10 och 12. Telefonnumret är samma som tidigare: 0383-971 72.

Möte
Vill du träffa en överförmyndarhandläggare gällande ditt ärende så kan du kontakta oss för att boka tid. Vi erbjuder dig digitalt videomöte i teams, besök på kansliet i Vetlanda eller vid behov möte i någon av våra samverkanskommuner. Mötesbokning gör du enklast genom att skicka e-post till overformyndare@hoglandet.se.