Sökes: God man för ensamkommande barn

Publicerad:

Höglandets överförmyndarverksamhet söker just nu dig som vill engagera dig som god man för något av de ensamkommande barn som kommer från Ukraina!

Just nu flyr många flyktingar från Ukraina till närliggande länder. Till Sverige har det hittills kommit ca 20 000 personer. Några av dem är barn utan vårdnadshavare. Dessa barn behöver en god man för att bevaka deras intressen under sin första tid i Sverige. Är du intresserad kan du anmäla dig i vår e-tjänst "Intresseanmälan för att bli god man".

Observera att detta är just en intresseanmälan och att du inte förbinder dig till att åta dig ett uppdrag. Om du blir aktuell gällande god man kommer du kontaktas personligen av Höglandets överförmyndarverksamhet efter genomförd lämplighetsprövning.

Du kan läsa mer om vad ett uppdrag som god man för ensamkommande barn innebär på vår sida "God man för ensamkommande barn".